Izvēlieties OMNIVA pakomāta adresi šajā saitē un iekopējiet pasūtījuma noformēšanas brīdī

Veikt pasūtījumu: 29 331 414


Veikals

Izdevniecības Pētergailis grāmatu katalogs

Jaunumi
E-grāmatas
E-grāmatas Daiļliteratūra
E-grāmatas Mācību grāmatas
Pirmsskola
Sākumskola
Matemātika
Latviešu valoda
Pamatskola
Matemātika
Latviešu valoda
Vidusskola
Matemātika
Latviešu valoda
Mazākumtautību skolām
Lugas skolas teātrim
Audio grāmatas
Mācību literatūra
Pirmsskola
Dabas zinības
Latviešu valoda
Matemātika
Mūzika
Pedagoģija
Sākumskola
1.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Dabas zinības
Mūzika
2.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Dabas zinības
Mūzika
3.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Dabas zinības
Mūzika
4.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Dabas zinības
Mūzika
Pamatskola
5.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Vēsture
6.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Vēsture
7.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Latviešu v.mazākumtautību skolām
Vēsture
8.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Vēsture
Ekonomika
Fizika
Ķīmija
9.klase
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Vēsture
Ķīmija
Vidusskola
10.klase
Bioloģija
Fizika
Kultūras vēsture
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Latviešu v.mazākumtautību skolām
Psiholoģija
Vides zinības
11.klase
Bioloģija
Fizika
Vēsture
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Psiholoģija
12.klase
Bioloģija
Fizika
Vēsture
Matemātika
Latviešu valoda
Latviešu literatūra
Latviešu v.mazākumtautību skolām
Psiholoģija
Metodiskā literatūra
Uzziņu literatūra
Daiļliteratūra
Cilvēks un sabiedrība
Dokumentālā proza
Latviešu dzeja
Literatūra bērniem
Latviešu proza
Tavai veiksmei
Tavai veselībai
Foreign rights
Grāmatas ar atlaidēm
Mobilā tālruņa aplikācijas

Savvaļas pārtika

978-9984-33-304-5
€8.19
Pārdošanā
1
Preces apraksts

Autors: Nīls Flečers

Grāmatas autors Nīls Flečers savu dabas pētnieka un ekologa karjeru uzsāka strādājot Londonas Dabas vēstures muzeja foto arhīvā, kā arī vairāk nekā sešus gadus strādājot par pārvaldnieku dažādos dabas rezervātos Anglijas dienvidaustrumos. Šobrīd Nīls Flečers ir neatkarīgs autors un žurnālists, raksta publikācijas avīzēm un žurnāliem, kas veltīti dabas, vides un ekoloģijas jautājumiem, ir vairāku grāmatu autors, kā arī ekoloģijas menedžmenta lektors vairākās Anglijas augstskolās. Kas zina, kā attīstītos cilvēce, ja nebūtu zemnieku, kas audzē labību un gana lopus, ja nebūtu miesnieku, maiznieku, pārtikas tirgotavu un izplatīšanas tīklu – īsāk sakot, ja nebūtu komerciālās pārtikas industrijas. Pārtikas sagāde aizņem daudz laika un spēka, atstājot mazāk iespēju citām ne mazāk svarīgām nodarbēm, piemēram, datoru izgudrošanai un grāmatu rakstīšanai. Diemžēl mēs esam kļuvuši pārāk atkarīgi no ātri pagatavojamiem pārtikas produktiem. Visu, kas mums vajadzīgs, nopērkam lielveikalā gatavu, pasūtām pārtiku interneta veikalā, neizejot no mājas – kā top piens, siers vai citi pārtikas produkti mēs bieži vien pat nezinām. Mēs esam zaudējuši izpratni par to, no kurienes rodas mūsu ēdiens, kā tam patiesībā vajadzētu garšot un smaržot, kā to sajust. Taču „zaļā” domāšana pamazām iegūst ar vien lielāku popularitāti - interese par dabiskiem produktiem vairs nav tikai dažu dīvaiņu iedomas, bet gan pietiekami ietekmīgs sabiedriskās domas virziens, un pat lielveikalu plauktos šādiem produktiem atvēl aizvien plašāku vietu. Cilvēki kaut daļēji vēlas atgriezties pie pārtikas produktiem, kurus nav skāruši mūsdienu modernie ražošanas procesi, jo izmantojot savvaļas pārtiku, jūs atgriežaties pie pārtikas ieguves pirmsākumiem visā tās krāšņumā un dabiskumā. Tās būs patīkamas pārmaiņas gan Jūsu ēdienkartē (tā papildinās ar svaigu, oriģinālu pārtiku) kā arī palīdzēs justies neatkarīgam no pārtikas industrijas važām. Jūs ietaupīsiet mazliet naudas, un mācīsieties būt mazāk izšķērdīgi, iepērkoties lielveikalos. Pie tam – gatavojot ēdienus no savvaļas augiem Jūs varat veidot savas receptes, eksperimentēt, padarot oriģinālus šķietami tradicionālus ēdienus. Vai Jūs zināt, ka parastais suņuburkšķis ir lieliska piedeva zivs ēdieniem, ka no parastās vīgriezes var iegūt lielisku vasaras punšu, savukārt no parastās virzas (ko vairāk pazīstam kā nezāli) var sagatavot lieliskus salātus, kā arī izmantot par aromātisku piedevu zupai. Šie ir tikai nelieli piemēri, kā varam papildināt savu ēdienkarti ar augiem, padarot ēdienus oriģinālus un veselīgus.Lai lasītājiem būtu vieglāk orientēties grāmatas saturā, savvaļas augi ir sakārtoti atbilstoši gadalaikiem ar to fotogrāfijām dabiskajā vidē. Pie katra auga ir minētas galvenās sugu pazīmes, kā arī padomi ēdiena gatavošanai un pasniegšanai.Lai uzzinātu vai Jūsu apkārtnē ir pieejami grāmatā minētie savvaļas augi, pie katra auga ir tā izplatības karte un informācija par ievākšanas laiku.

Saglabāt šo produktu vēlākam
Share by: